nl us

4 daagse bevelvoerderstraining in Nederland en/of België of Zweden

De dagen bestaan uit praktische trainingen inzake brandbestrijding, inzettechniek, inzettactiek en commandovoering en inzicht en leidinggeven bij OGS. Er bestaan 2 mogelijkheden: u traint 4 dagen in Zweden op ons oefenterrein in Skövde of u traint 2 maal 2 dagen op oefencentra in Nederland en/of België. Wanneer u geinteresseerd bent in deze opzet maar een andere variant wenst, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Mogelijkheid 1

Lokatie: trainingscentrum in Nederland en/of België

Inleiding
De training bestaat uit 2 x 2 dagen, in totaal 4 dagen, verdeeld over het jaar. In deze 4 dagen komen brand voor 50 %, THV voor 25% en OGS voor 25% aan bod. Op donderdagavond wordt intrek genomen in een nabijgelegen hotel. Vrijdagochtend na het ontbijt wordt naar het oefenterrein gereden en aansluitend gestart met de praktijktraining. Tussen de middag wordt de lunch verzorgd op het oefenterrein. Het diner in de avond vindt plaats in of bij het hotel. Op zaterdag wordt wederom op het oefenterrein getraind. Na afloop vindt het diner hier plaats en wordt aansluitend huiswaarts gekeerd. De daarop volgende 2 dagen vinden eveneens plaats op een oefenterrein. Tijdens deze 2 dagen staan praktische trainingen inzake brandbestrijding, inzettechniek, inzettactiek en commandovoering en inzicht en leidinggeven bij technische hulpverlening centraal.  Voorafgaand aan de vrijdag wordt er weer op donderdagavond intrek genomen in een hotel dichtbij het oefenterrein. Vrijdagochtend na het ontbijt wordt naar het oefenterrein gereden en aansluitend gestart met de praktijktraining. Tussen de middag wordt de lunch verzorgd op het oefenterrein. Het diner in de avond vindt plaats in het hotel. Op zaterdag wordt wederom op het oefenterrein getraind. Na afloop vindt het diner hier plaats en wordt aansluitend huiswaarts gekeerd.

Overige informatie
Tijdens de oefeningen technische hulpverlening wordt gebruik gemaakt van autowrakken. Er wordt niet oneindig gebruik gemaakt van hetzelfde wrak, het realiteitsgehalte is groot. Bij de oefeningen brandbestrijding wordt uiteraard gebruik gemaakt van vuur en gestookt met hout.

Exclusief
Vervoer, bluskleding en ademluchtapparatuur

Inclusief
Hotelkosten, ontbijt, lunch, diner, lokatiehuur, oefenmaterialen, vullen  ademluchtcilinders, instructeurs.

Doelgroep
Brandweerfunctionarissen welke binnen het korps de functie van bevelvoerder vervullen.
Doel: Vaardigheden, welke nodig zijn om de functie van bevelvoerder te kunnen  vervullen, te trainen en te verbeteren.
 

Mogelijkheid 2

Lokatie: SRTC te Skövde, Zweden 

Inleiding
Vertrek uit Nederland op een dinsdag, vertrek uit Zweden op de navolgende zondag.
Om een indruk te geven van de trainingen: Tankwagen met gevaarlijke stoffen, brand in garage, brand in bed- en breakfast huis, brand in een verzorgingstehuis, brand woning, ongeval autoweg,  kelderbrand, brand in fabrieksgebouw, incident in gebouw met opslag gevaarlijke stoffen enz.
Buiten de persoonlijke spullen zullen de bluspakken (ook laarzen, helm, handschoenen) worden meegenomen. Voor vervoer van de bluspakken en de persoonlijke spullen welke niet meegenomen worden door de bevelvoerders en instructeurs in het vliegtuig (b.v. kleding), wordt gezorgd.

Hoe gaan we er naar toe?
Per vliegtuig, laatste stuk in Zweden met de bus

Overige informatie
Het realiteitsgehalte van de trainingen alsmede de te beoefenen scenario’s, de te gebruiken objecten en het benodigde materiaal en materieel zijn van hoogstaand niveau. Er is voldoende materieel en materiaal voorhanden om te gebruiken.    

Exclusief
Vervoer van huis naar de luchthaven en andersom.

Inclusief
Vervoer, accommodatie, ontbijt, lunch, diner, lokatiehuur, oefenmaterialen, gebruik ademlucht,vullen ademluchtcilinders, instructeurs.

Doelgroep
Brandweerfunctionarissen welke binnen het korps de functie van bevelvoerder vervullen.
Doel: Vaardigheden, welke nodig zijn om de functie van bevelvoerder te kunnen vervullen, te trainen, te oefenen en te verbeteren.