nl us

 

Bijscholing Flinn Deen in de USA

Op deze en volgende pagina's leest u alles over het bijscholingtraject dat TLO Deen instructeur Flinn Deen gaat volgen in de Verenigde Staten.

Flinn vliegt op 6 januari vanaf Schiphol naar New York JFK. Flinn gaat in de Verenigde Staten een bijscholingstraject tegemoet dat bestaat uit een aantal specifieke leerdoelen:

  • Brandverloop
  • Ventilatie
  • Flatgebouw branden

De reis start in New York City. Daar wordt ingegaan op de manier waarop Amerikanen brand bestrijden en wordt een theoretische visie over de genoemde onderwerpen behandeld.

Na New York volgen 4 dagen praktijk in Florida. De eerste 2 dagen zijn op 'Station 1' in het stadshart van Jacksonville. Na deze twee 24 uurs diensten volgen er nog twee bij praktijkdagen bij downtown 'Station 1' in het centrum van Orlando.

Na Florida vliegt Flinn door naar Californië. Op het oefencentrum van Long Beach wachten twee brandmeesters die meer dan 20 jaar in het vak zitten. De beide mannen werken op posten in Los Angelos die gemiddeld 6000 keer uitrukken voor brand per jaar... Op dit oefencentrum wordt meer verdieping gezocht op het gebied van Ventilatie (zowel natuurlijk als geforceerd). Tevens rukt Flinn 's avonds uit met de brandmeesters op de posten waar zij dienst draaien.

Na 4 intensieve dagen op het oefencentrum van Long Beach volgen nog drie 24-uurs diensten op diverse posten in Los Angelos.

Flinn zal ondanks dit intensieve programma dagelijks verslag doen van zijn ervaringen op deze website en op de Facebook pagina van TLO Deen.