nl us

Verslag van dag 5: 11 januari

Jacksonville, Florida.

Inmiddels ben ik geland in het warme Florida. Na 5 dagen prachtig weer in New York heb ik het mooie weer meegenomen en New York achter gelaten in een regenstorm. Hier is het tussen de 18 en 22 graden. In een t-shirt buitenlopen in het zonnetje in januari is niet verkeerd!

Ik ben op het vliegveld opgehaald door Richard. Richard is degene die alles voor mij geregeld heeft in Florida. Tijdens de lunch hebben we veel informatie uitgewisseld over de verschillen in de repressie en de manier waarop ze in de USA trainen. Na een lange en boeiende conversatie heeft Richard mij afgezet op 'station 1' in Jacksonville. Ik had de eer om mee te mogen rijden op 'Engine company 1'. Captain Jimmy en firefighters Tom, Ron en Billy hebben 's avonds de stad laten zien. Zeker in vergelijking met New York is dit een stad die ruim is opgezet. De risico's zijn ook zeer verschillend. Ondanks dat de stad 'maar' 1 miljoen inwoners heeft is het toch, vanuit de oppervlakte bekeken, de grootste stad van de VS. Er staan veel houten eengezins woningen die stammen uit begin 19de eeuw. In de wijk van station 1 is veel leegstand en er zijn relatief veel daklozen. Hiervan zie je echter niets, de stad is superschoon en ziet er prachtig uit. De ploeg heeft me meegenomen naar 'the landing' de plaats waar het 's avonds het drukst is. De grootste bar hebben we om 1 uur 's nachts nogmaals bezocht omdat er een persoon met hartklachten was. 'You guys have Hooters bar in Holland?' Nee, die hebben we niet. Dat leverde een t-shirt en een groepsfoto met alle serveerster op. Die foto plaats ik uiteraard niet, laten we het proffesioneel houden! het toont wel aan dat alle brandweerkorpsen ongeveer hetzelfde zijn: serieus als het er op aankomt en altijd in voor een lolletje.

Jacksonville Fire Department rukt niet alleen voor brand uit. De bemanning bemant zowel de brandweerwagens als de ambulance. Dit houdt in dat er bij iedere medische uitruk altijd een autspuit (engine 1) en een Ambulance (rescue 1) gaat rijden. De oplettende lezer merkt op dat rescue company's in Jacksonville een hele andere taak hebben dan in New York. De eerder beschreven rescue company zoals in New York hebben ze hier ook en die heet.... rescue company. Om het verwarrend te houden!
De nacht bracht een hoop dronkenlappen die een naderende hartstilstand claimden. Helaas geen brand. Uit respect voor de mensen die we hebben afgevoerd heb ik hiervan geen foto's gemaakt.

De foto's en filmpjes die ik gemaakt heb gedurende de dagen in New York heb ik toegevoegd aan de betreffende dagen. Ook staan hier de filmpjes die ik met de helmcam heb gemaakt.

Reacties via mail of Facebook zijn altijd welkom!

Jacksonville 11 januari 2012

 • TLODeen-IMGP0352-2012.jpg
  Jacksonville
 • TLODeen-IMGP0353-2012.jpg
  Jacksonville
 • TLODeen-IMGP0360-2012.jpg
  Jacksonville Engine 1
 • TLODeen-IMGP0364-2012.jpg
  Jacksonville station 1