nl us

Ploegbijscholing brandweer Katwijk

In week 16 2012 heeft TLO Deen een 4 daagse ploegbijscholing voor brandweer Katwijk verzorgd. Onderwerpen als brandverloop, straalpijpvoering, backdraft & flashover, vlamfrontbeheersing, rookgaskoeling, ventilatie en uiteraard G-RSTV (CFBT) stonden hierin centraal.

De groep is maandagavond gearriveerd in het hotel. Na het inchecken in het hotel en een goede maaltijd werd de veiligheidsbriefing gehouden. De rest van de avond konden de kandidaten vrij besteden.

De volgende dag werd er om 8 uur meteen begonnen met de eerste oefening. De groep werd hierbij gesplitst: een deel van de groep is aan de slag gegaan met het G-RSTV model en alles wat hiermee samenghangt. De andere groep heeft zich mogen verdiepen in een zestal realistische oefeningen. In deze oefeningen werd de rol van de bevelvoerder en manschappen onderling in verhouding tot het G-RSTV model centraal gesteld. Op dinsdag wisselden de groepen om.

De laatste 2 dagen werden besteed aan het draaien van realistische inzetten. Zowel in middelbrand als kleine brand vorm kwamen er veel scenario's ten tonele. Uiteraard waren alle oefeningen gericht op het G-RSTV (CFBT) model en alles wat daarmee samenhangt.

Op zaterdagochtend is de groep met een goed gevulde rugtas aan ervaring weer huiswaarts gegaan.

Bent u ook geinteresserd in een G-RSTV/CFBT training? Neem dan vrijblijvend contact met ons via de contactpagina!

Katwijk 2012